viernes, 30 de septiembre de 2016

URRIAK 21 OCTUBRE: PROGRAMA

Azpeitiko Udaletxea / Ayuntamiento Azpeitia
Baietz, esan genuen baietz eta hementxe dago. Azpeitiko eguna diseinatua dago. Eta horrela adierazi nahi izan digu gure ikaskide nagusiak (altura eta aginte makilarengatik) Gura duenak badaki, beraz, bide guztiek Azpeitira daramatela eta Frantzisko Aita Santua gurekin etorriko ote den oraindik ziurtatu ez den arren, gestioak oso aurreratuta daude. 

Apuntatu ondo: URRIAK 21, ostirala.
San Sebastián Soreasu


Goizeko 11etan: Azpeitiko Udaletxearen aurrean elkartzea. Bisita gidatua Landetako mutilaren eskutik. Besteak beste, herriko monumenturik adierazgarrien artean Eusebio bataiatu zuten Soreasuko San Sebastian eliza ikusiko dugu (kasualitatez, ponte bertsuan Loiolako Ignazio kristautu zuten)
Arratsaldeko 13etan: Loiolako Basilikaren aurrean elkartzea. Bisita gidatua, aditu baten eskutik, santuaren jaiotetxea eta basilikako barnea ikusiz.
Arratsaldeko 14´30etan: Bazkaria Kiruri Jatetxean (basilikaren aurrealdean)


Loiolako Basilika / Basílica de Loyola
Que sí, que ya dijimos que era cuestión de horas. Definitivamente el programa para Azpeitia está diseñado. Así nos lo ha hecho llegar conocer nuestro compañero mayor (por altura y vara de autoridad) El que quiera ya sabe, por tanto, que todos los caminos llevan a Azpeitia. Aún no se ha podido confirmar si el Papa Francisco asistirá a nuestro encuentro, pero las gestiones se hallan muy adelantadas.

Apunta bien: 21 de OCTUBRE, viernes


Kiruri Jatetxea
11 horas: Cita frente al Ayuntamiento de Azpeitia. Visita guiada con el chico de Landeta. Entre otros monumentos, los más significativos del pueblo, visitaremos la pila bautismal donde fue bautizado Eusebio (casualmente, en la misma cristianizaron a Ignacio de Loyola)
13 horas: Cita frente a la basílica de Loyola. Nueva visita guiada, de la mano de un experto, que nos llevará por la casa natal del santo e interiores de la basílica.
14´30: Comida en el restaurante Kiruri (justo frente a la basílica)




No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada